RDW Erkende autosloperij

In ons kleine Nederland rijden wel 7 miljoen auto’s rond. Grote en kleine auto’s dure en goedkope auto’s. Nu is een auto een vervoersmiddel en die heeft de auto niet het eeuwige leven. Door de overheid is de apk-keuring in het leven geroepen. Deze apk-keuring is in periodiek keuring voor de veiligheid van u en al onze burgers. Vaak krijgt u te horen dat er een aantal gebreken zijn tijden de jaarlijkse APK. Zeker wanneer de auto al enige jaren oud is en de nodige kilometers asfalt heeft afgelegd. Echter op een gegeven moment is de auto vaak te oud en zijn te veel gebreken wat leidt tot hogere garagekosten. Verstandig is dan de auto te verkopen. Vaak wordt de auto dan verkocht aan een RDW erkende autosloperij. De autosloperij kan u auto afmelden in het RDW register (ORAD) zie deze website. Hierdoor betaalt u geen wegenbelasting meer en kan de verzekering worden stop gezet. Het autodemontage bedrijf zal er voor zorgen dat de auto op milieuvriendelijke wijze wordt gedemonteerd.

Wanneer heeft u sloopauto?

Bijna alles kan hersteld worden echter speelt de reparatiekosten belangrijke rol. Wanneer cruciale auto-onderdelen zijn kapot zijn gegaan zoals de motor, de versnellingsbak is dit vaak zo’n grote investering dat eigenaren besluiten de auto te verkopen aan de autosloperij. De nog bruikbare onderdelen kunnen dan door het demontagebedrijf worden verkocht. Vaak verschilt dit enorm per auto merk maar ook het type motor en het model speelt een belangrijke rol. De courant hij van de onderdelen is hierbij van groot belang. Oudere sloopauto’s met roest en erg veel gebreken worden eerder compleet vernietigd. Gezien er nog maar weinig vraag naar de onderdelen is van dit type auto. Schade-auto’s of schadevoertuigen zijn voor het autodemontage bedrijf interessanter. De onderdelen kunnen nog goed worden verkocht hier is immers nog vragen naar. Daarnaast worden er veelvuldig onderdelen van sloopauto’s geëxporteerd. Nederland is een klein land een van de welvarendste landen ter wereld. In werelddelen zoals Afrika of de Oostbloklanden is het wagenpark vele jaren ouder als bij ons in Nederland. Daarnaast kennen dit soort landen geen keuringseisen zoals wij hebben met de APK. Hierdoor worden veelvuldig oude auto-onderdelen, motorblokken en versnellingsbakken geëxporteerd naar het buitenland omdat men daar wel bereid is de oude auto te repareren. Vaak zij dit wel specifieke merken waar men naar opzoek is. De waarde van sloopauto is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Is het merk en type geschikt voor de export dan kan u rekenen op een hogere inkoopprijs. Betreft het een jonge schade-auto dan kunnen de onderdelen wellicht in Nederland worden verkocht waardoor het demontagebedrijf u een betere prijs kan betalen.

Autodemontage in Nederland.

Ons kleine land kent +500 autosloperij. Deze bedrijven zijn erkend door de RDW en beschikken alle over de juiste milieuvergunningen om een auto op een milieuvriendelijke wijze te demonteren. Komt de sloopauto op een dergelijk bedrijf terecht. Dan kunt u er op rekenen dat alle milieu verontreinigende stoffen op een correcte wijze worden afgevoerd. Echter prijs en de waarde die het autodemontage bedrijf aan uw auto hecht kan enorm verschillen. Het ene bedrijf heeft nu eenmaal meer connecties voor de export dan het andere. Daar tegenover staat dat er ook bedrijven zijn die zich puur hebben gericht op de inkoop van jonge schadevoertuigen omdat de onderdelen hiervan beter kunnen worden verkocht. Waarbij het andere bedrijf zich juist heeft gericht de verwerking en de recycling van de grondstoffen die sloopauto zijn verwerkt. Verkoopt u in Nederland u auto aan de autosloperij dan verkrijgt altijd geldig RDW erkend vrijwaringsbewijs. Hiermee stopt de wegenbelasting bij eerstvolgende werkdag. Daarnaast kan u zelf contact opnemen met uw verzekeraar zodat u ook deze kunt op zeggen. Hierna kunt u weer met een gerust had opzoek naar een andere auto.

Zonder APK keuring

Zonder APK keuring
Wanneer uw auto tijdens de apk-keuring wordt afgekeurd kan dit betekenen dat er slechts alleen een lampje hoeft worden vervangen of een gordelspanners. De kosten voor een nieuwe keuring zullen dan niet zo hoog zijn. Is de auto al meerdere jaren oud en heeft deze de nodige kilometers asfalt afgelegd dan zijn er vaak onderdelen die vervangen toe zijn. Bijna niemand heeft zin in onnodige kosten. Veel consumenten verkopen de auto liever en gaan op zoek naar een goede occasion. De vraag is wat doet u nu met de oude afgekeurde auto? De autosloperij kan u hier wellicht mee helpen. Ook voor APK afgekeurde auto’s kunt u nog een vergoeding verkrijgen.

Leuke vergoedingen.

heeft u de knoop doorgehakt? Heeft u het besluit genomen uw auto zonder APK te verkopen? Natuurlijk spreekt het voor zich dat een auto zonder APK minder zal opleveren als een vergelijkbaar voertuig met een geldige keuring. Dit wil echter niet zeggen dat wij u geen goed overnamen bod kunnen doen wanneer uw auto geen geldige keuring heeft. Integendeel wij zullen er altijd voor waken dat wij u een aan betrekkelijke vergoeding zullen geven voor uw auto. Natuurlijk is de vergoeding die wij voor uw auto kunnen geven afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld welke onderdelen kunnen nog wel worden verkocht, hoe courant is het type auto dat u wilt verkopen. Dit zijn enkele voorbeelden van factoren die bij zullen meewegen bij het bepalen van de inkoopprijs van uw auto. Zo ook de vraag of uw auto wel of niet geschikt is voor de export of uitsluitend bestemd is voor demontage.

APK afgekeurde auto’s snel opgehaald.

Wanneer wij samen met u uw auto hebben besproken en tot een overnamebedrag zijn gekomen. Zullen wij ervoor zorgen dat u APK afgekeurde auto binnen enkele dagen bij u wordt opgehaald. Hiermee voorkomt u dat u het risico loopt op een bekeuring van de RDW. De RDW controleert namelijk op het hebben van een geldige apk keuring. Heeft u deze niet dan loopt u het risico op een hoge boete. Wanneer onze chauffeur met u een ophaalafspraak heeft gemaakt zullen wij er voor zorgen dat de auto direct worden afgemeld bij RDW. Uw betaald dan per eerst volgende werkdag geen wegenbelasting meer eveneens bent u van het probleem af dat u een bekeuring zou kunnen krijgen. Al met al maakt dit dat het verkopen van APK afgekeurde auto helemaal zo gek nog niet is. Meld uw auto vandaag nog aan voor een direct bod.

Autodemontage

Autodemontage
Anno nu wordt de autosloperij of wel de autosloop eerder het autodemontage bedrijf genoemd. Dit komt mede doordat begin jaren 90 de demontage van oudere sloopauto’s in Nederland nog niet goed was georganiseerd. Duidelijke regelgeving ontbrak waardoor de autosloperij eigenlijk een beetje een negatief imago heeft gekregen. Vandaag de dag is dit wel anders. De autosloperij in die in Nederland zijn gevestigd hebben zich verder ontwikkelt. Verschillende organisaties hebben certificering afgegeven voor de autosloperij.
De demontage van een sloopauto gebeurt nu via voor af opgesteld plan. Daarnaast zijn bedrijven milieubewuster gaan werken. Afvalstromen moeten worden vastgelegd in een logboek zodat duidelijk is waar als naar toe gaat. Nederland is hier koploper in. De autosloperij die in Nederland nog actief zijn lopen voorop in de ontwikkeling ten opzichte van autodemontage bedrijven in de rest van Europa. Mede door de invoering van de verwijderingsbijdrage voor nieuwe auto’s heeft deze ontwikkeling plaats kunnen vinden. Auto recycling Nederland is de aanjager van dit verhaal en stimuleert al vele jaren de ontwikkelingen binnen de autodemontage branche in Nederland. Mede door de invoering van de verwijderingsbijdrage hebben zij hun doelen kunnen bereiken.
Wanneer u een nieuwe auto kocht moest u verwijderingsbijdrage betalen. Dit kleine bedrag is ten goede gekomen aan het autodemontage bedrijf. Voor elke auto die werd gesloopt krijgt men een klein deel van dit bedrag. Hierdoor kunnen ze nu milieubewust en duurzaam oude auto’s recyclen. Want anno nu wordt bijna 95% van de materialen die in de sloopauto zitten opnieuw verwerkt hergebruikt.

U auto naar de sloop?

Mag uw auto op een verantwoorde wijze worden gedemonteerd. Onze autosloperij kan u hierbij helpen. Wanneer u uw oude auto wilt verkopen kunt u rechtstreeks online een sloopauto taxatie verrichten. Wij bekijken dan uw aanvraag en komen binnen enkele uren bij u terug met een bod op uw auto. Gezien onze autosloperij aan alle erkenning voldoen. Kunt u rekenen correcte afhandeling milieubewuste demontage van uw sloopauto.

Uw sloopauto naar de fabriek.

Om de doelstelling van 95% hergebruik van oude auto’s te bewerkstelligen is in Nederland de zogenaamde PSP-fabriek gebouwd. Deze fabriek verwerkt jaarlijks duizenden tonnen shredder afval. Dit zijn eigenlijk fijngemalen auto’s. Nadat de auto op de sloperij vloeistof vrij is gemaakt en alle bruikbare onderdelen zijn verwijderd en verkocht wordt de auto door een shredder fijngemalen. In dit maal goed bevinden zich verschillende fracties aan grondstoffen welke door de PSP-fabriek kunnen worden gescheiden. Mag uw auto ook naar deze fabriek toe? Meld het dan direct aan voor een bod

Direct geld voor uw sloopauto of tweedehands auto.

Direct geld voor uw auto
Onze autosloperij geeft u de mogelijkheid om direct geld te krijgen voor uw sloopauto. Wij betalen u namelijk graag een eerlijke vergoeding wanneer wij de sloopauto kosteloos bij u mogen ophalen. Natuurlijk kunnen wij u geen markt plaats prijs bieden gezien wij demontage auto’s inkopen met tal van gebreken en een hoop ellende. Vaak zijn meerdere onderdelen van uw auto kapot! De motor dan wel versnellingsbak functioneert helemaal niet meer. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om uw auto particulier te verkopen via het internet. Vaak kunt u dan een hoge prijs ontvangen. Maar bij ons kunt u rekenen op een snelle service. Via ons bent u namelijk binnen enkele dagen verlost van de sloopauto. Geen rompslomp meer zoals wegenbelastingverplichtingen of het moeten kunnen aantonen van een geldige apk-keuring. Want wanneer de apk-keuring een langere tijd is verlopen loopt u het risico op een hoge bekeuring. De RDW wil namelijk dat uw auto goedgekeurd is. Wanneer dit niet het geval is krijgt u automatisch een waarschuwing en vervolgens een bekeuring. Dit is natuurlijk zonde van uw geld wat hiervoor zodat u geen onnodig moet betaald.

Niet alleen sloopauto’s koop wij!

Voor elke auto met gebreken of leven doen wij u graag een bod. Maar enkele voorbeelden te noemen voertuig met een kapotte distributieriem, dan wel versleten koppeling of moeilijk elektronische problemen kunt bij ons terecht. De prijzen die wij voor een dergelijke auto kunnen betalen zijn totaal afhankelijk van wat voor auto u heeft. Bouwjaar, merkt, uitvoering maar ook motorisering en de cilinderinhoud is van belang. Heeft u een dergelijke auto die u niet particulier wenst te verkopen? Meld dan aan de website wij bekijken graag of wij u passend overnamebod kunnen. Niet altijd kunnen wij u de hoogste prijs betalen! Wij doen wel ons best zo goed mogelijk

Voertuig overschrijven en naar het postkantoor?

Wanneer er samen met u overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs plannen wij een ophaal afspraak in. Het is dan belangrijk dat het complete kentekenbewijs plus tenaamstelling code aanwezig is. De meeste voertuigen zijn vandaag de dag voorzien van een kentekencard met bijbehorende tenaamstelling code. Is uw kentekenbewijs compleet aanwezig dan kunnen wij het voertuig direct bij u aan de deur afmelden. Bij eerstvolgende werkdag betaald u dus geen wegenbelasting meer u hoeft alleen nog maar uw verzekeraar te contacteren met de melding dat u auto is verkocht. Zijn uw papieren niet compleet of bent u bang dat u een van de twee delen van de tenaamstellingscode mist? Meld dit dan even het namelijk geen enkele zin heeft om hier de meldcode in te vullen. Dit is een veelgemaakte fout waardoor wij het voertuig niet kunnen afmelden. Ook bestaat de mogelijkheid dat u middels uw DigiDaccount online een demontagecode aanvraagt. Geeft dit vroegtijdig aan wanneer u de auto aanbied zodat wij miscommunicatie samen met u kunnen voorkomen en de overdracht soepel verloopt. Is alles compleet krijgt u uiteraard direct contant betaald.