RDW Erkende autosloperij

In ons kleine Nederland rijden wel 7 miljoen auto’s rond. Grote en kleine auto’s dure en goedkope auto’s. Nu is een auto een vervoersmiddel en die heeft de auto niet het eeuwige leven. Door de overheid is de apk-keuring in het leven geroepen. Deze apk-keuring is in periodiek keuring voor de veiligheid van u en al onze burgers. Vaak krijgt u te horen dat er een aantal gebreken zijn tijden de jaarlijkse APK. Zeker wanneer de auto al enige jaren oud is en de nodige kilometers asfalt heeft afgelegd. Echter op een gegeven moment is de auto vaak te oud en zijn te veel gebreken wat leidt tot hogere garagekosten. Verstandig is dan de auto te verkopen. Vaak wordt de auto dan verkocht aan een RDW erkende autosloperij. De autosloperij kan u auto afmelden in het RDW register (ORAD) zie deze website. Hierdoor betaalt u geen wegenbelasting meer en kan de verzekering worden stop gezet. Het autodemontage bedrijf zal er voor zorgen dat de auto op milieuvriendelijke wijze wordt gedemonteerd.

Wanneer heeft u sloopauto?

Bijna alles kan hersteld worden echter speelt de reparatiekosten belangrijke rol. Wanneer cruciale auto-onderdelen zijn kapot zijn gegaan zoals de motor, de versnellingsbak is dit vaak zo’n grote investering dat eigenaren besluiten de auto te verkopen aan de autosloperij. De nog bruikbare onderdelen kunnen dan door het demontagebedrijf worden verkocht. Vaak verschilt dit enorm per auto merk maar ook het type motor en het model speelt een belangrijke rol. De courant hij van de onderdelen is hierbij van groot belang. Oudere sloopauto’s met roest en erg veel gebreken worden eerder compleet vernietigd. Gezien er nog maar weinig vraag naar de onderdelen is van dit type auto. Schade-auto’s of schadevoertuigen zijn voor het autodemontage bedrijf interessanter. De onderdelen kunnen nog goed worden verkocht hier is immers nog vragen naar. Daarnaast worden er veelvuldig onderdelen van sloopauto’s geëxporteerd. Nederland is een klein land een van de welvarendste landen ter wereld. In werelddelen zoals Afrika of de Oostbloklanden is het wagenpark vele jaren ouder als bij ons in Nederland. Daarnaast kennen dit soort landen geen keuringseisen zoals wij hebben met de APK. Hierdoor worden veelvuldig oude auto-onderdelen, motorblokken en versnellingsbakken geëxporteerd naar het buitenland omdat men daar wel bereid is de oude auto te repareren. Vaak zij dit wel specifieke merken waar men naar opzoek is. De waarde van sloopauto is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Is het merk en type geschikt voor de export dan kan u rekenen op een hogere inkoopprijs. Betreft het een jonge schade-auto dan kunnen de onderdelen wellicht in Nederland worden verkocht waardoor het demontagebedrijf u een betere prijs kan betalen.

Autodemontage in Nederland.

Ons kleine land kent +500 autosloperij. Deze bedrijven zijn erkend door de RDW en beschikken alle over de juiste milieuvergunningen om een auto op een milieuvriendelijke wijze te demonteren. Komt de sloopauto op een dergelijk bedrijf terecht. Dan kunt u er op rekenen dat alle milieu verontreinigende stoffen op een correcte wijze worden afgevoerd. Echter prijs en de waarde die het autodemontage bedrijf aan uw auto hecht kan enorm verschillen. Het ene bedrijf heeft nu eenmaal meer connecties voor de export dan het andere. Daar tegenover staat dat er ook bedrijven zijn die zich puur hebben gericht op de inkoop van jonge schadevoertuigen omdat de onderdelen hiervan beter kunnen worden verkocht. Waarbij het andere bedrijf zich juist heeft gericht de verwerking en de recycling van de grondstoffen die sloopauto zijn verwerkt. Verkoopt u in Nederland u auto aan de autosloperij dan verkrijgt altijd geldig RDW erkend vrijwaringsbewijs. Hiermee stopt de wegenbelasting bij eerstvolgende werkdag. Daarnaast kan u zelf contact opnemen met uw verzekeraar zodat u ook deze kunt op zeggen. Hierna kunt u weer met een gerust had opzoek naar een andere auto.

Be the first to leave a comment. Don’t be shy.

You must be logged in to post a comment.