De pluspunten van de autosloperij!

Van oudsher is het heel gebruikelijk dat sloopauto’s terechtkwamen op een afvalberg of vuilnisbelt . De recycling van oud ijzer bestond vroeger destijds nog niet. Oud ijzer had destijds nog geen waarde. Vandaag de dag bestaan er heuse autosloperijfreaks want ook in de Ardennen en in Zwitserland zijn sloopauto’s destijds letterlijk in het bos geparkeerd. Deze situatie leent zich naar 50,80 jaar voor een prachtig plaatje. Oudere retrovoertuigen welke helemaal zijn verwoest waar de bomen letterlijk door het dak zijn gegroeid. Helaas heeft de overheid veel van deze dergelijke kunstwerken gesaneerd. Sommigen sloperij waar een privé-object en konden niet worden onteigend. De eigenaar van het dergelijke stuk bos vol met oude autowrakken, klassiekers en oldtimers heeft destijds besloten alle voertuigen nummer te geven en deze online via een veiling te verkopen. Sommige voertuigen waren immers uniek en niet meer te verkrijgen. Ondanks de staat en de incompleetheid van het voertuig met al zijn roes bevonden zich hier tussen deze afvalberg de meest unieke auto’s waarde vandaag de dag nog een handjevol van zijn.

Zie hieronder de youtube video van graveyard Chatillon, zoals gezegd gemaakt door freaks!!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1RnYQBHTaQk[/embedyt]

Autodemontage nu wel wat anders

Tegenwoordig gaat het demonteren van uw sloopauto anders. De autosloop, autosloperij heeft vandaag de dag een compleet dienstenpakket waarmee zij u kunnen helpen. Zo zijn er autosloperij actief welke zich hebben gespecialiseerd op één merk. Bijvoorbeeld Opel of Volkswagen zoekt u een onderdeel van een specifiek merk? Ga dan naar de merk specialist. Zij zijn vaak beter technisch onderlegd als uw merkdealer!. U zult wellicht denken merkspecialist dus uitsluitend een merk dit is niet het geval. Verschillende merken lenen onderdelen met elkaar. Zo zijn Volkswagen Audi Skoda is Seat merken welke verschillende technische componenten met elkaar delen. Dit wordt ook wel de VAG groep genoemd. Maar ook Citroën en Peugeot delen motoren en versnellingsbakken met elkaar. Het kan zomaar zijn dat een startmotor van de Citroën C3 te monteren is op uw Peugeot 206. Deze moet natuurlijk wel het bouwjaar, type zijn en de nummers over een komen. Hierbij helpt het autodemontage bedrijf u graag. Maar om misverstanden te voorkomen is het verstandig om vooraf eerst het onderdeel te demonteren zodat op de sloperij kan worden vastgesteld of de onderdelen met elkaar overeenkomen. Veel technisch componenten zijn gedocumenteerd en via een kenteken of chassis nummer te achterhalen. Toch werkt deze ouderwetse methode voor als nog het beste gezien dit minder tijd rovend is als de documentatie raad te plegen.

Tegenwoordig verkoop u een sloopauto online.

Het Nederlandse wagenpark kent meer als 7 miljoen voertuigen. Jaarlijks worden er vele voertuigen total loss gereden maar ook komen er sloopauto’s bij zien deze aan het eind van hun technische levensduur zijn. Deze voertuigen worden vandaag de dag milieuvriendelijk gerecycled. Het oud ijzer heeft een restwaarde maar ook tal van andere materialen kunnen worden hergebruikt. Eventueel nog goede onderdelen die op de sloopauto aanwezig zijn zullen door de sloperij worden gecontroleerd op werking en functionaliteit. De autosloperij kan deze onderdelen nog verkopen. Op sommige onderdelen kunt nog garantie krijgen ook weet u zeker dat het onderdeel niet kapot is of gebreken vertoont. Omdat het een tweedehands onderdeel is is de prijs vaak vele malen goedkoper als nieuw.