Autodemontage

September 19, 2017

Autodemontage
Anno nu wordt de autosloperij of wel de autosloop eerder het autodemontage bedrijf genoemd. Dit komt mede doordat begin jaren 90 de demontage van oudere sloopauto’s in Nederland nog niet goed was georganiseerd. Duidelijke regelgeving ontbrak waardoor de autosloperij eigenlijk een beetje een negatief imago heeft gekregen. Vandaag de dag is dit wel anders. De autosloperij in die in Nederland zijn gevestigd hebben zich verder ontwikkelt. Verschillende organisaties hebben certificering afgegeven voor de autosloperij.
De demontage van een sloopauto gebeurt nu via voor af opgesteld plan. Daarnaast zijn bedrijven milieubewuster gaan werken. Afvalstromen moeten worden vastgelegd in een logboek zodat duidelijk is waar als naar toe gaat. Nederland is hier koploper in. De autosloperij die in Nederland nog actief zijn lopen voorop in de ontwikkeling ten opzichte van autodemontage bedrijven in de rest van Europa. Mede door de invoering van de verwijderingsbijdrage voor nieuwe auto’s heeft deze ontwikkeling plaats kunnen vinden. Auto recycling Nederland is de aanjager van dit verhaal en stimuleert al vele jaren de ontwikkelingen binnen de autodemontage branche in Nederland. Mede door de invoering van de verwijderingsbijdrage hebben zij hun doelen kunnen bereiken.
Wanneer u een nieuwe auto kocht moest u verwijderingsbijdrage betalen. Dit kleine bedrag is ten goede gekomen aan het autodemontage bedrijf. Voor elke auto die werd gesloopt krijgt men een klein deel van dit bedrag. Hierdoor kunnen ze nu milieubewust en duurzaam oude auto’s recyclen. Want anno nu wordt bijna 95% van de materialen die in de sloopauto zitten opnieuw verwerkt hergebruikt.

U auto naar de sloop?

Mag uw auto op een verantwoorde wijze worden gedemonteerd. Onze autosloperij kan u hierbij helpen. Wanneer u uw oude auto wilt verkopen kunt u rechtstreeks online een sloopauto taxatie verrichten. Wij bekijken dan uw aanvraag en komen binnen enkele uren bij u terug met een bod op uw auto. Gezien onze autosloperij aan alle erkenning voldoen. Kunt u rekenen correcte afhandeling milieubewuste demontage van uw sloopauto.

Uw sloopauto naar de fabriek.

Om de doelstelling van 95% hergebruik van oude auto’s te bewerkstelligen is in Nederland de zogenaamde PSP-fabriek gebouwd. Deze fabriek verwerkt jaarlijks duizenden tonnen shredder afval. Dit zijn eigenlijk fijngemalen auto’s. Nadat de auto op de sloperij vloeistof vrij is gemaakt en alle bruikbare onderdelen zijn verwijderd en verkocht wordt de auto door een shredder fijngemalen. In dit maal goed bevinden zich verschillende fracties aan grondstoffen welke door de PSP-fabriek kunnen worden gescheiden. Mag uw auto ook naar deze fabriek toe? Meld het dan direct aan voor een bod